Tokyo City
Door: basko
Blijf op de hoogte en volg Sebastiaan
26 Juli 2010 | Japan, Tokio
Na een lange tijd niks te hebben geschreven hier even een kort update van de afgelopen week(12 juli t/m 18 juli )
Tokyo wat is dit een wereld stad het is zo groot en er zijn zoveel plaatsen te verkennen.
Helaas hebben wij nog niet veel kunnen verkennen.
Maar dat gaan we zeker doen als we de laatste weken in Tokyo gaan bivakkeren.
Toen we aankwamen in Tokyo hadden we een hostel geboekt in Asakusa,
Asakusa is een soort dorpje als je het vergelijkt met Nederland. Het is er erg knus en de omgeving straalt rust uit. Het is een leuk plaatsje om rustig bij te komen en om aan de Japanse cultuur te wennen.
De Japanse cultuur bestaat uit eer, eerlijk,loyaal, bescheiden, en open zijn voor andere mensen, ze nemen ook de tijd om je alles uit te leggen en proberen zelf ook Engels te praten waar ze eigenlijk helemaal niet goed in zijn. Ze vinden het helemaal geweldig/prachtig als je wat Japanse woorden kent dan gaan ze lachen en soms helemaal uit hun dak omdat ze het gewoon super vinden.
Ik vind de Japanse cultuur tot nu toe geweldig! De vrouwen zijn heel bescheiden als ze je per ongeluk aanstoten is het meteen van sumimasen, sumimasen dat betekend sorry. Ook tijdens het winkelen of bij het afrekenen van je boodschappen zijn de Japanners heel aardig en super beleefd ik denk dat we in Nederland nog heel veel kunnen leren van de Japanners. Ook hoe de Mensen hier met elkaar om gaan het gaat heel soepel en vriendelijk, zelfs de jeugd is vriendelijk en dat ben ik niet gewend als ik kijk naar Leeuwarden.
Al met al vind ik het hier geweldig en we hebben nog 5 weken te gaan en ik begin ook steeds meer van het Japanse cultuur en gebruiken te leren. Alleen heb ik nog niet kennis gemaakt met de beroemde wc zoals Hendrik dat heeft gedaan. Ik hou het gewoon eerst nog maar even bij de westerse wc. Want ik ben nog niet zo geskilled als hendrik want de japanse wc vergt namelijk oefening en jaren aan training ;).
Soms vind ik het jammer dat ik geen japans kan lezen of praten bahalve een paar woordtjes dan. Want alles staat namelijk in het Japasn gechreven en aangegeven.Dat maakt het vaak lastig om te zien waar je nu ben of heen gaat. Gelukkig wordt mijn japans steeds beter;)
Maar goed, buiten Asakusa hebben we nog een paar plaatsjes vereerd met ons bezoek dat waren namelijk Akihabara (electric town)en Shibuya (een hippe wijk).
Akihabara en Shibuya, zijn erg mooie steden om een hele dag in te verdwalen wat ons ook is gebeurt.
Metrostelsel in Tokyo is ongelofelijk groot en heeft ons ook een tijd geduurd voordat we het door hadden.
Maar zodra je het door hebt is het erg gemakkelijk om je te verplaatsen in Tokyo. De metro’s rijden stipt op tijd want dat is namelijk typisch Japans! dat ze te laat zijn gekomen hebben wij nog nooit meegemaakt.
Helaas hebben we Akihabara niet goed kunnen verkennen omdat we verkeerd uit de metro waren gestapt daar baalde we allebei ontzettend van omdat Akihabara namelijk een gadged stad is en laten wij nou gek zijn op gadgets. Bij ons volgende aan Tokyo gaan we het nog maar eens proberen om ditmaal wel electric town te vinden.
Shibuya is een hele leuke stad waar je ook leuk op stap kunt. Er lopen vele jonge mensen rond en zoals horen zeggen waar je leuk winkelen kunt.
Winkels voor mannen zijn er schikbarend weinig daarin tegen voor vrouwen zijn er te veel winkels volgens mijn mening ( dus lady’s als je winkelen wilt ga naar Japan, Shibuya). Dat komt omdat er meer vrouwen dan mannen zijn in Japan.(wij Lucky bastards) Maar toch heb ik nog een paar leuke Nike’s kunnen vinden en die ga ik aan het einde van me reis ook zeker halen.
Sávonds zijn we nog op stap geweest in Shibuya en zijn we naar een club geweest die Gaspanic heet.
Het is een erg kleine basement discotheek waar ze leuke R&B muziek draaien helaas zijn we er niet lang gebleven in verband met drukte die er was.
Naast onze uitjes hebben we dagelijks bij de Starbucks gezeten omdat de cappuccino’s zo lekker en super verslavend zijn. Daarnaast hebben we dagelijks buiten huis gegeten in leuke knusse restaurantjes. We hebben veel geprobeerd waaronder Sushi (wat hendrik super lekker vind en dat ie zelfs van mijn bord af eet als ik me ff omdraai) tot beefbowls tot aan chinees en natuurlijk Macdonald”s, Het enigste wat ik in Japan mis is een lekker stuk vlees en aardappels van moeke.
De restaurants ervaringen zijn er leuk omdat je dan in aanraking komt met het japanse manier van eten en tradities, De stokjes (hashi) dat ging me trouwens nog goed af met stokjes eten het is ff wennen maar het is me gelukt naar enige oefening. Als ik terugblik op de momenten in de restaurants dan kan ik niet anders zeggen dan geweldig die ervaring. De personeel is ontzettend aardig en het eten super lekker behalve squid.
Ik zou zeggen een fijne dag nog in Nederland ik ga nu slapen we hebben een lange dag achter de rug (8 uur in de trein gezeten vandaag)
Oyasumi nasai (oftewel welterusten, goedennacht)
Helaas hebben wij nog niet veel kunnen verkennen.
Maar dat gaan we zeker doen als we de laatste weken in Tokyo gaan bivakkeren.
Toen we aankwamen in Tokyo hadden we een hostel geboekt in Asakusa,
Oyasumi nasai (oftewel welterusten, goedennacht)
29 Juli 2010 - 19:31
Tim: